Thales verslagen de 2 meter band blijft voor Radio Amateurs

DE 2M AMATEUR-BAND PROBLEMEN EN VERDEDIGING.
Frankrijk verslagen ! Thales en hun drones blijven uit de band van 2 meter!

EUC Lid VERDEDIGT DE BAND 30 AUGUSTUS 2019

De CEPT-vergadering in Ankara is voorbij en de uitkomst is zeer positief, althans voor de 2 meter lange amateurband. Veel onofficiële bronnen zeggen dat 2 meter is opgeslagen!

Frankrijk / Thales werd gevraagd hun voorstel te herschrijven met enige vermelding van 144-146MHz dat moet worden verwijderd. Het niet-veiligheidsonderzoek naar luchtvaarttransmissie zal binnen de komende 4 jaar worden uitgevoerd. 144-146MHz zal niet worden opgenomen in deze studie en de dreiging tegen de 2m-band is verwijderd!

Dit is voorlopig allemaal niet officieel; het officiële standpunt zal volgende week op de CEPT-website worden geplaatst.

We willen alle organisaties bedanken die samen aan deze kwestie hebben gevochten. Een speciale dank aan IARU en DARC voor hun grondige werk. Hun verstandige documenten hebben misschien het verschil gemaakt. Waarom tijd besteden aan een CEPT-studie die eenvoudige formules voor radiopropagatie kunnen voorspellen?

Hoewel we dit gevecht hebben gewonnen, moeten we alert blijven en we dringen er bij elke radioamateur op aan de VHF / UHF-bands te gebruiken, stoppen met klagen over de activiteiten van andere amateur, beschaafd blijven in onze gesprekken en optreden als een Elmer voor nieuwkomers. Op 144MHz hebben we EME-operators, CW, SSB & digitale DX’s, amateur-satellietgebruikers, FM & digitale stem simplex-gebruikers en repeaters. Elk van deze amateuractiviteiten maakt op een andere manier gebruik van de 144MHz-band, maar we gebruiken hem allemaal. Het gezegde “gebruik het of verlies het” is nog nooit zo waar geweest.

Reacties zijn gesloten.